Blog

Home > Blog > Tips voor betere Instagram foto’s

Tips voor betere Instagram foto's

Instagram is een platform waarop je foto’s kunt delen. Ze hebben maandelijks 600 miljoen actieve gebruikers. Hiervan uploaden 300 miljoen gebruikers dagelijks een afbeelding op Instagram.
Op Instagram kun je zoveel foto’s plaatsen als je wilt. Ook het onderwerp van de foto maakt niet uit. Zo heb je op Instagram mensen die alleen maar foto’s plaatsen van eten, maar ook selfies zijn tegenwoordig populair. Wij geven je enkele tips om de kwaliteit van je Instagram account te verbeteren.

Stap 1. Belichting van de foto

Niets is zo belangrijk als het licht van de foto. Wij raden aan om gebruik te maken van daglicht in plaats van de flitser van je telefoon. Daglicht oogt natuurlijker dan de flitser. Een flitser geeft erg veel licht waardoor personen er al snel flets op komen te staan. Met daglicht moet je wel rekening houden met het moment waarop je de foto maakt. In de middag schijnt de zon het felst waardoor je last kan hebben van de zon. In de ochtend en richting de avond is de zon wat minder fel waardoor je ook minder last hebt van de schaduwen. Je kunt het licht uiteraard ook een beetje beïnvloeden door op het scherm van je telefoon te tikken. Als je op het onderwerp tikt zorgt je telefoon ervoor dat het onderwerp meer uitgelicht wordt.

Stap 2. Neem meerdere foto’s

Wanneer je bijvoorbeeld een foto wilt maken van je huisdier, neem dan meerdere foto’s. Probeer foto’s te nemen uit verschillende hoeken. Maak een foto vanaf bovenaf, op ooghoogte van het dier en eentje van een afstandje. Niet elke foto zal namelijk in één keer goed zijn en op deze manier heb je keuze uit verschillende afbeeldingen. Als uiteindelijk de leukste foto toch een beetje onscherp blijkt te zijn, heb je altijd nog een andere die je kunt gebruiken.

Stap 3. Bewerk je foto

Via Instagram heb je een hoop filters en bewerkingsmogelijkheden die je kunt toevoegen aan je foto. Probeer eens met de bewerkingsmogelijkheden te spelen. Speel eens op met een van de volgende knoppen:
– Aanpassen, met aanpassen zorg je ervoor dat je foto recht gemaakt wordt
– Helderheid, op deze manier kun je de foto lichter of donkerder maken
– Warmte, hiermee kan je de foto een warmere sfeer geven
– Accenten, met de knop accenten kun je de accenten van je foto lichter of donkerder maken
– Scherpstellen, zo kun je je foto nog net wat scherper maken.

Je zult zien dat je met deze bewerkingen je foto gelijk een stuk professioneler laat ogen. Er zijn ook andere apps waar je je foto mee kunt bewerken. Een favoriet van ons is: Snapseed. Hiermee kan je wat gedetailleerdere bewerkingen maken. Denk hierbij aan een stuk achtergrond toevoegen aan de afbeelding maar ook oneffenheden uit het gezicht verwijderen.

Stap 4. Creëer een eenheid van je feed

Een feed is het overzicht wat je te zien krijgt als je het profiel van een gebruiker bekijkt op Instagram. Je ziet in rijen van drie alle foto’s bij elkaar. Bewerk je foto’s zo dat je feed bij elkaar past. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar zwart-wit foto’s plaatst passen alle foto’s al snel bij elkaar. Maar je feed kan ook een eenheid krijgen door bijvoorbeeld bij elke foto een randje om de afbeelding toe te voegen. Probeer hierin wel een eigen stijl te ontwikkelen en pak het idee niet af van iemand anders.

Stap 5. #Hashtags

Wanneer je foto klaar is om op Instagram geplaatst te worden is het natuurlijk wel leuk als de afbeelding een groot publiek bereikt. Hier kan je voor zorgen door hashtags te gebruiken. Op internet kan je zoeken naar populaire hashtags. Zorg ervoor dat de hashtag wel bij je foto past. Wanneer een gebruiker zoekt op deze hashtag komen ze jouw foto tegen. Je kunt de hashtags als een reactie onder je foto plaatsen.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt. Vergeet ook ons ook zeker niet te volgen op Instagram, wie weet volgen wij je dan ook ?

Wat drink jij graag?

Zullen we samen brainstormen?

Twijfel niet om contact met ons op te nemen en dan kunnen we ideeën bespreken onder het genot van een

kop thee
kop koffie
glas fris
glas sap
glas wijn
fles bier

.