blog

Home > Blog > Een video als omslag op Facebook instellen

Een video als omslag op facebook instellen

Met Facebook kan je veel klanten genereren. Wanneer mensen op jouw Facebookpagina komen is het belangrijk dat je gelijk de aandacht trekt. Dat kun je het beste doen door iets te laten zien wat beweegt. De omslagfoto is altijd erg “statisch” maar tegenwoordig kun je hier ook een video plaatsen! Het is erg eenvoudig en in deze blogpost vertellen wij jou stap voor stap hoe je dit het beste kunt doen.

Ga als eerst naar de Facebookpagina waar je een video wilt toevoegen. Linksboven kan je met je muis over het fotocameratje gaan. Er klapy een klapmenu uit en klik hier op foto/video uploaden.

Wanneer je klikt op foto/video toevoegen kun je een video toevoegen vanuit je bestanden. Het is ook mogelijk om een video te uploaden die je al eens hebt geüpload op je Facebook pagina. Dit doe je door te klikken op kiezen uit video’s en dan kun je kiezen uit je geüploade video’s.

Wanneer je de video geselecteerd hebt kun je deze aanklikken en je video komt dan in je omslag te staan. Je hebt in Facebook zelf nog de mogelijkheid om de video te slepen. Het vak is maar 828 x 315 pixels. Je kunt dus kiezen of je van de boven en onderkant een stuk wilt afsnijden of bijvoorbeeld alleen van de onderkant. Houdt er dus rekening mee dat de video goed overkomt en dat het mogelijk is dat er een stuk tekst/hoofd bijvoorbeeld is afgesneden van de video.

Een andere mogelijkheid is om een speciale video te maken, gericht op het formaat van de Facebook omslag. Zo weet je zeker dat eventuele tekst in de video goed zichtbaar is.

Wil jij ook graag een video als omslag op Facebook? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om samen een video te creëren die past bij jouw Facebookpagina maar die ook in het kleine kader past! Door een video als omslag in te stellen valt jouw pagina op.

Wat drink jij graag?

Zullen we samen brainstormen?

Twijfel niet om contact met ons op te nemen en dan kunnen we ideeën bespreken onder het genot van een

kop thee
kop koffie
glas fris
glas sap
glas wijn
fles bier

.